Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Kwaliteit omvormers: kies voor sterke service en zekerheid

De stroom die uw zonnepanelen opwekken, wordt door een omvormer omgezet naar wisselstroom die bruikbaar is in uw woning. Alle energie die u niet direct verbruikt, wordt naar het elektriciteitsnet gestuurd. Op dat moment draait uw elektriciteits-verbruiksmeter achteruit. Maar het meeste rendement haalt u uit uw zonnepanelen door zoveel mogelijk ‘eigen’ stroom te gebruiken die u zelf hebt opgewekt. De slimme omvormers zorgen ervoor dat u meer van uw eigen elektriciteit kunt gebruiken, en dus het rendement van uw installatie nog extra stijgt.

 

Altijd een oog op de werking en opbrengst van uw zonnepanelen

Bij de omvormers wordt tevens een complete installatiebewaking geleverd via een webportal systeem. Dat laat toe om de installatie van op afstand, met gelijk welke internet pc te monitoren en zo pannes vroegtijdig te ontdekken.

Ook de opbrengst kunt u opvolgen aan de hand van duidelijke rapporten. De groene stroomteller kan worden aangesloten op dit monitoringsysteem.

 

Hoe dit extra rendement halen?

De stroom die uw zonnepanelen opwekken, wordt door een omvormer omgezet naar wisselstroom die bruikbaar is in uw woning. Alle energie die u niet direct verbruikt, wordt naar het elektriciteitsnet gestuurd. Op dat moment draait uw elektriciteits-verbruiksmeter achteruit.

Maar als u extra rendement wilt halen uit uw installatie is het veel beter om zoveel mogelijk zelf de energie te gebruiken die u opwekt. Zo wordt bovendien het elektriciteitsnet niet overbelast. Het probleem daarbij is dat uw zonnepanelen overdag de meeste energie opwekken, maar dat u overdag vaak weinig energie verbruikt.

De oplossing zijn de slimme omvormers. Deze zorgen ervoor dat u meer van uw eigen elektriciteit kunt gebruiken en dus het rendement van uw installatie nog extra stijgt.

 

Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor zonnepanelen? Ontvang vrijblijvend offertes bij erkende installateurs via de offertepagina

 

omvormer zonnepanelen

 

Het doel: meer eigen elektriciteit gebruiken

Om het verbruik van de zelf opgewekte energie te stimuleren en om zo de belasting van het net te verminderen, hebben diverse landen al regelingen getroffen om het verbruik van de ‘eigen’ zonne-energie te stimuleren. Dat noemen we het ‘eigenverbruik principe’. Deze regeling maakt het voor u mogelijk om de energie die u zelf opwekt rechtstreeks te verbruiken, zonder het eerste terug te voeden in het net.

 

Slimme omvormers managen uw verbruik

Een omvormer moet daarom zo efficiënt en zo productief mogelijk uw zonnestroom managen. Er zijn twee manieren om het verbruik van uw zelf opgewekte energie te verhogen: door verschuiving van het gebruik van bepaalde apparaten zoals de (af)wasmachine naar het moment dat de zon meer schijnt. Ook kunt u het overschot aan zelf opgewekte energie opslaan in accu’s om dit op een later tijdstip te gebruiken.

 

Voordelen van back-up systemen

  • Met een back-up systeem blijft uw zonne-installatie stroom produceren ook al kan het deze stroom niet kwijt op het net.
  • Met een back-up systeem blijft uw woning voorzien van stroom ook als het netwerk door technisch falen niet beschikbaar is.
  • Indien de intelligente meters gaan registreren wat er op het net gezet wordt, gaat het ook mogelijk worden voor de netbeheerders hiervoor een vergoeding te vragen. Dit is al het geval met industriële installaties van zonnepanelen van meer dan 10kWp.
  • Met een back-up systeem injecteert u niet op het net maar slaat u in eerste instantie uw overtollige energieproductie lokaal op om het later op de dag zelf te verbruiken.

 

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
zonnepanelen rendabel
Micro-inverters
zonnepanelen rendement
Rendement zonnepanelen
zonnepanelen nog rendabel
Zijn zonnepanelen nog rendabel?
terugverdientijd zonnepanelen
Terugverdientijd zonnepanelen
zonnepanelen waarom kiezen
Zonnepanelen van de beste kwaliteit laten u lang en zorgeloos genieten
zonnepanelen voordelen
Voordelen zonnepanelen
zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen reinigen: hoe en waarom?
energieverbruik
Energieverbruik