Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Elektriciteit leggen: werkwijze en prijs

Elektriciteit leggen is geen eenvoudige klus en je moet met heel wat zaken rekening houden. Hier lees je hoe je te werk kan gaan voor het leggen van elektriciteit en hoeveel het kost om de elektriciteit te laten leggen in een woning.

 

Werkwijze elektriciteit leggen

elektriciteit leggen De elektriciteit leggen in huis gebeurt in verschillende stappen. Om een goede elektrische installatie in je woning te hebben, moet je ten eerste vastleggen hoe de elektrische situatie van je woning er moet gaan uitzien. Je moet onder meer bepalen hoeveel stopcontacten je wil en waar je ze wil. Eens je dit weet, kan je gaan aanduiden waar er geslepen, gekapt en geboord moet worden. Als deze kap-, boor- en slijpwerken gedaan zijn, worden de inbouwdozen ingemetseld en de leidingen gelegd. Hierbij moet het plan goed gevolgd worden en je moet ook precies aanduiden waar je leidingen liggen.

Eens de leidingen gelegd zijn en alle kabels ingewerkt zijn in de inbouwpotjes, kunnen de gaten dichtgecementeerd worden. Dit moet eerst ruime tijd drogen alvorens de schakelmaterialen en stopcontacten kunnen geïnstalleerd worden. Vervolgens wordt de zekeringskast afgewerkt en alle kabels worden aangesloten. Ten slotte wordt gecontroleerd of alles goed werkt en alles wordt samengevat in het elektrisch dossier van het huis.

Wil je een beroep doen op een professional voor het leggen van de elektriciteit in je woning? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen op maat van jouw woning. Klik hier voor meer informatie.

 

Comfort verhogen met domotica

Domotica laat toe om heel wat elektrische apparaten te automatiseren. Zo kan je met een druk op de knop bijvoorbeeld de rolluiken sluiten, het licht dimmen, de zonwering uitrollen,… Je kan kiezen tussen bekabelde en draadloze domotica.

Bij de bekabelde variant worden de kabels voor de signaaloverdracht in de muren verwerkt, net als bij de leidingen van de basiselektriciteit. Het is dus verstandig om hier al rekening mee te houden als je elektriciteit laat leggen in een nieuwbouw of bij een groot renovatieproject.

Wie geen grote renovatiewerken wil uitvoeren maar toch wil genieten van de voordelen van domotica, kan kiezen voor draadloze domotica. De communicatie hiervan gebeurt doorgaans via Radio Frequency of WiFi. Om het goede functioneren van de installatie te verzekeren, worden signaalversterkers geplaatst.

Meer weten over de opties voor domotica? Klik dan hier om naar het artikel over domoticasystemen te gaan.

 

Prijs elektriciteit leggen

elektriciteit leggen prijs

De prijs voor elektriciteitswerken kan sterk verschillen. Het hangt er natuurlijk vanaf welke werken je allemaal laat uitvoeren. Voor de plaatsing van een nieuwe elektriciteitskast, bekabeling, schakelaars en stopcontacten mag je je verwachten aan een gemiddelde totaalprijs tussen 7.000 en 10.000 euro. Het installeren van domotica kan de prijs nog doen oplopen.

Wil je elektriciteit leggen in een woning en hiervoor een vakman inschakelen? Via de offertepagina kan je prijzen van professionals makkelijk vergelijken. Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina voor elektriciteitswerken te gaan.

Ook voor offertes voor de installatie van domotica kan je terecht bij Tips & Tricks. Klik hier om naar de offertepagina voor domotica te gaan.

 

 
Elektriciteitswerken uitvoeren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
Vernieuwing elektrische installatie
Vernieuwing elektrische installatie
keuring elektriciteit
Keuring elektrische installatie
keuringsattest controleur
Keuringsattest elektriciteit
elektriciteitskeuring
Keuring elektriciteit bij verkoop
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water