Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Blokdeuren: Info & Prijzen

Op zoek naar deuren met een eenvoudige maar moderne look? Blokdeuren zijn tegenwoordig zeer trendy. Deze eigentijdse deuren zijn volledig geïntegreerd in de muur, zodat ze deel lijken uit te maken van de wand. Hier lees je meer over de eigenschappen en prijzen van blokdeuren.

Wil je een blokdeur laten plaatsen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

blokdeuren prijs Wat is een blokdeur?

Een blokdeur is een binnendeur die feilloos aansluit bij de rest van de muur. De deur en het kader worden namelijk quasi gelijk met de muur geplaatst waardoor je een prachtig egaal en doorlopend geheel krijgt. Meestal wordt de deur ook in dezelfde kleur als de muur afgewerkt om dit effect te versterken. Het feit dat deze deuren onzichtbare scharnieren hebben en vaak werken met een magneetslot, draagt daar eveneens toe bij.

Blokdeuren hebben dus een erg strakke, minimalistische uitstraling. Je kan ze zelfs laten doorlopen tot aan het plafond, aangezien ze in diverse afmetingen te verkrijgen zijn. Kies voor maatwerk voor het beste resultaat.

 

 

Blokdeuren plaatsen: opbouw

Dit type deur wordt gemaakt met een minimalistisch houten of aluminium (zilver of zwart) blokkader. Deze omlijsting plaatst men centraal in de deuropening, waardoor de deur er aan allebei de zijden hetzelfde uitziet. Blokdeuren hebben geen frames. Enkel de deur is zichtbaar omdat de omlijsting mee wordt afgewerkt met de muur.

Indien gewenst, kan de deur in twee richtingen draaien dankzij de centrale plaatsing van het blokkader. Ook scheuren of barsten in de omlijsting kunnen daardoor worden voorkomen.

Handig om weten is dat blokdeuren overal ingepast kunnen worden. De deuropening (inclusief vloer) kan op voorhand al volledig worden afgewerkt alsof er geen deur in de muur zou komen. Er hoeven bijvoorbeeld geen profielen te worden geplaatst. Er moet dus quasi geen voorbereiding gebeuren. Wel is het zo dat bij het pleisteren iets meer hoekprofiel nodig is rond de deuren. De plaatsing verloopt daarom wat moeilijker dan bij een klassiek deursysteem.

 

Welk materiaal kiezen?

Binnendeuren kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Hout is nog steeds het populairste materiaal hiervoor. Massief houten duren zijn vanzelfsprekend duurder dan houten deuren op basis van MDF. Deze kunnen geverfd, gelakt of gefineerd worden. Ook bekleding met laminaat of melamine is mogelijk. Lees meer over houten deuren in dit artikel.

Ook PVC is in principe mogelijk, al wordt dit materiaal vooral toegepast voor buitendeuren. Verder zijn ook glas en metaal mogelijkheden. Metalen blokdeuren zijn krimp- en krasvrij en in verschillende kleuren te leveren. Bovendien behoeven ze weinig onderhoud.

 

Blokdeuren: prijs

Dankzij hun sober en eenvoudig uiterlijk hebben blokdeuren een schappelijke prijs. Een afgewerkte blokdeur kan je vaak krijgen vanaf 1000 EUR (exclusief BTW), al heeft de materiaalkeuze uiteraard ook een invloed op de prijs. Het is niet aan te raden om een blokdeur zelf te installeren. Besteed dit uit aan een professionele firma met de nodige ervaring en kennis. Zo ben je zeker van een mooi resultaat.

Kies voor een standaarddeur of maatwerk. Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende vakmannen in de buurt. Prijzen vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk! Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

blokdeuren

 
Binnendeuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
glazen binnendeuren
Glazen binnendeuren: info & prijzen
pivotdeur zwart
Pivoterende deur: inspiratie & prijs
standaard deurmaten
Standaardafmetingen binnendeuren
landelijke binnendeur woonkamer
Landelijke binnendeuren: info, inspiratie & prijzen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water