Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Airco installateur kiezen

Eens je beslist hebt om een airco te kopen, is een nauwkeurige installatie erg belangrijk voor de goede werking van je airconditioningsysteem. Je vraagt best meerdere offertes aan om prijzen te vergelijken en zo de interessantste aanbieding te vinden. In dit artikel bespreken we enkele tips en aandachtspunten bij het zoeken van een airco installateur.

Snel naar: aandachtspunten & tipsonderhoudscontractairco installateur zoeken

 

Airco installateur kiezen: waarop letten?

De aankoop van een airco is iets waar je zeker goed over moet nadenken. Wil je een airco kopen, dan ga je uiteraard op zoek naar een airco installateur die een goede kennis van de verschillende aircosystemen heeft en een kwaliteitsvolle service aanbiedt. Je vergelijkt best veel merken, prijzen en installateurs om zo de voordeligste aanbieding op de kop te tikken. Een professionele plaatser van airconditioning kan je helpen om het juiste toestel voor jouw situatie te kiezen. Je kan alvast op volgende zaken letten bij je zoektocht naar een geschikte installateur:

 

installateur van airco – Hoeveel garantie biedt de installateur? Een garantie van 2 jaar is verplicht, al bieden sommige installateurs onder bepaalde voorwaarden een langere garantieperiode aan.

– Kan je kiezen voor een onderhoudscontract? Maakt je airco een raar lawaai? Of is het tijd voor de verplichte lekdichtheidscontrole? Kies dan voor een onderhoudscontract. Zo ben je zeker van een periodiek en professioneel onderhoud.

– Hoe worden de installatiekosten berekend? De kosten voor de installatie van airco kunnen berekend worden op basis van een vast tarief of een uurtarief. Hoeveel de installatiekosten zullen bedragen, hangt onder meer af van de ervaring van de installateur, de grootte van het project en het type airconditioning.

– Leeftijd van je woning: laat je airco in een privéwoning ouder dan 10 jaar plaatsen door een professionele installateur? Dan kom je in aanmerking voor een verlaagd BTW-tarief: je betaalt dan slechts 6% BTW op de hele factuur in plaats van het gebruikelijke tarief van 21%. Nog een reden dus om een beroep te doen op een professionele airco installateur!

 

Ben je op zoek naar een professionele installateur van airconditioning? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat van jouw project aanvragen bij specialisten in het plaatsen van airco.
Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

 

Onderhoudscontract

Zoals reeds vermeld kan je bij de plaatsing van het systeem een onderhoudscontract afsluiten met je airco installateur. Dit houdt in dat hij op een afgesproken tijdstip, bijvoorbeeld één keer per jaar, een onderhoud van je airconditioningsysteem uitvoert. Het belang van een correct en regelmatig onderhoud is niet te onderschatten: een goed onderhouden airco zal langer meegaan en minder energie verbruiken, wat natuurlijk mooi meegenomen is voor je energierekening.

Door een onderhoudscontract zal de prijs per onderhoud normaal gezien lager liggen dan wanneer je telkens kiest voor een andere controleur. Bij sommige onderhoudscontracten kan je overigens verlengde garantievoorwaarden krijgen. Kijk wel op voorhand goed na welke onderhoudswerken het contract precies inhoudt.

BELANGRIJK: een standaard onderhoud is niet verplicht, wel moet je jaarlijks een lekdichtheidscontrole laten uitvoeren en op bepaalde tijdstippen een energetische keuring. Wil je meer weten over het onderhoud van een airco? Je leest er meer over in het artikel “Airco onderhoud“.

 

 

Vind hier je airco installateur!

Eens je beslist hebt om een airconditioningsysteem te installeren, kan je dus op zoek gaan naar een geschikte airco installateur. Onze online offerteservice maakt deze zoektocht heel wat makkelijker: je kan er gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende installateurs. Op die manier kan je de voordeligste aanbieding ontdekken. Kom in contact met professionals actief in je regio.

 

buitenunit airco installateur

 

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
mobiele airconditioner
Mobiele airco kopen: voor- en nadelen & prijs
airco zonder buitenunit
Airco zonder buitenunit: voor- en nadelen & prijs
onzichtbare airco kanaal
Onzichtbare airco
split airco met buitenunit
Split airco
onderhoud airco prijs
Airco onderhoud: info, prijs & verplichtingen
airco buitenunit
Airco met buitenunit: soorten & prijzen
bediening airco
Airco kopen: soorten en prijzen
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven