Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Ventilatiesysteem reinigen: werkwijze & prijs

Je ventilatiesysteem regelmatig reinigen is erg belangrijk voor het goed functioneren ervan. In dit artikel ontdek je meer over de voordelen, de werkwijze en de kostprijs van het reinigen van ventilatiesystemen.

 

Waarom je ventilatiesysteem reinigen?

De regelmatige reiniging van je ventilatiekanalen is absoluut noodzakelijk. Door het dagelijks ventileren, komt er heel wat stof, vet en bacteriën terecht in de kanalen. Dit vuil koekt na verloop van tijd aan.

Dat verhindert de efficiënte werking van het ventilatiesysteem. De opgehoopte bacteriën zullen je gezondheid negatief beïnvloeden. De luchtkwaliteit in huis zal op die manier sterk achteruit gaan. Door regelmatig je ventilatiesysteem te reinigen zal je dit kunnen vermijden.

 

 

Wat houdt de reiniging in?

Het reinigen van ventilatiekanalen gebeurt met stofzuigers die speciaal voor ventilatiekanalen gemaakt zijn. De flexibele slang van een mobiel stofapparaat is voorzien van een borstel. Die borstel draait rond in de kanalen, waardoor ze goed kunnen gereinigd worden. Het vet en vuil wordt naar de stofzak van de speciale stofzuiger gezogen.

voorbeeld van ventilatiesysteem reinigen

 

 

Ventilatiekanalen reinigen door een professional

Het reinigen van ventilatiekanalen gebeurt met speciale apparatuur. Hiervoor schakel je dus best de hulp in van een professional. Professionele reinigers voeren het werk grondig uit zoals het hoort. Bij de reiniging krijg je er vaak gratis andere diensten bij, waardoor het ook voor jou voordelig is. Bij een kleine reiniging worden je ventielen en luchtkanalen gereinigd, en krijg je vaak ook nog gratis advies.

Professionele firma’s bieden vaak ook voordelige contracten aan. Dat houdt in dat je ventilatiesysteem om de zoveel jaar gratis wordt gereinigd. Daar bovenop krijg je om de zoveel maand ook gratis filters.  Dit abonnementensysteem is voordelig omdat je slechts een eenmalige opstartkost betaalt, die gelijk is aan de prijs van één grote reiniging. Daarnaast betaal je maandelijks een kleine abonnementskost van een aantal euro’s.

Vrijblijvende prijzen voor eenmalige reinigingsbeurten of onderhoudscontracten kan je ontvangen op deze pagina.

Ventilatiesystemen reinigen prijs

De gemiddelde prijs voor een eenmalige reiniging bij een professionele firma bedraagt 350 euro, excl. btw. Het is ook mogelijk meteen filters bij te kopen of de afstelling van de ventielen na te laten kijken. Voor een prijs op maat kan je te rade gaan bij een reinigingsfirma. Voorstellen kan je hier aanvragen.

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
ventilatie in de woning
Ventileren in de woning: overzicht ventilatiesystemen
ventilatie normen
Ventilatienormen 2024: Info over de regelgeving
ventileren en verluchten
Ventileren en verluchten
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel
pelletketel
Pelletketel