Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Tempex vloerisolatie

Tempex, ook bekend als EPS (geëxpandeerd polystyreen), is een soort piepschuim dat je als isolatiemateriaal gebruikt voor je vloer. Tempex vloerisolatie is ideaal als je je woning budgetvriendelijk wil verduurzamen. In dit artikel lees je hoe je tempex het best gebruikt voor vloerisolatie, wat de prijs van dit isolatiemateriaal is en wat de voordelen zijn van het inschakelen van een vakman.

Ga snel naar:
Hoe gebruik je tempex vloerisolatie?
Prijs tempex vloerisolatie
Hoe tempex vloerisolatie plaatsen?
Waarom een vakman inschakelen?
Vraag gratis je offertes aan

 

Waarom tempex als vloerisolatie?

Tempex is een budgetvriendelijke én duurzame keuze als je geïnteresseerd bent in vloerisolatie. Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht en is daarom heel licht. Ook heb je zo heel weinig grondstoffen nodig om je vloer volledig te isoleren. Tempex vloerisolatie kan je gebruiken in de vorm van drukvaste tempex isolatieplaten of als isolatiechape.

 

Hoe gebruik je tempex vloerisolatie?

Er bestaan 2 methodes om je vloer met tempex te isoleren: tempex isolatieplaten of tempex isolatiechape. Wat zijn de eigenschappen van deze soorten tempex vloerisolatie? En wat is voor jouw project de beste keuze? Een kort overzicht:

 

METHODE 1: tempex isolatieplaten

tempex vloerisolatie

Een tempex plaat is drukvast, licht en budgetvriendelijk. Ze zijn namelijk goedkoper dan isolatieplaten in PUR of PIR en tegelijk beschikken tempex isolatieplaten over een hoge isolatiewaarde. Bovendien kan een isolatiespecialist ze vlot en efficiënt plaatsen, waardoor je arbeidskosten uitspaart. Enige nadeel: een tempex plaat is iets dikker dan een PUR- of PIR-plaat. Je hebt dus voldoende opbouwhoogte nodig.

Richtprijs: € 20 – 25 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.
Toepassingen: vloer isoleren langs onder én langs boven

 

METHODE 2: tempex isolatiechape

vloerisolatie tempex

Een tempex isolatiechape is een mix van tempex, cement, water en meerdere toeslagstoffen. Deze isolatielaag is net als een tempex plaat drukvast en ongevoelig voor vocht,  maar ook vlot te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is een isolatiechape dunner dan een isolatieplaat en dus een goede keuze bij een beperkte opbouwhoogte. Let op: de isolatiewaarde van zo’n chape is wel lager dan die van een tempex plaat. Idealiter combineer je een tempex isolatiechape dus nog met een ander isolatiemateriaal.

Richtprijs: € 30 – 35 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.
Toepassingen: vloer isoleren langs boven

 

Kies ik best voor tempex isolatieplaten of voor een isolatiechape?

Dat hangt vooral af van jouw situatie. Laat je je vloer isoleren langs boven of langs onder? Hoeveel opbouwhoogte heb je ter beschikking? Om zeker te zijn van de juiste keuze schakel je best een ervaren isolatiespecialist in. Die analyseert jouw persoonlijke situatie en geeft je gericht advies op maat.

Advies op maat nodig? Ontvang gratis voorstellen op maat bij meerdere isolatiespecialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijs tempex vloerisolatie

Hoeveel kost het om tempex vloerisolatie te plaatsen? De prijs hangt af van de gekozen methode, de totale oppervlakte van je vloer, de moeilijkheidsgraad van de werken, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen voor tempex vloerisolatie:

Soort tempex vloerisolatie Gemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Tempex isolatieplaten€ 20 - 25
Tempex isolatiechape€ 30 - 35

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Daarnaast verschillen de kosten van isolatiespecialist tot isolatiespecialist. Wil je gericht en vlot de kosten voor tempex vloerisolatie, maar ook adviezen, werkwijzen, … vergelijken? Vraag dan gratis voorstellen aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

tempex plaat

 

Hoe tempex vloerisolatie plaatsen?

Je vloer isoleren met tempex kan zowel langs onder als langs boven. Welke van deze 2 toepassingen je best kiest, is vooral afhankelijk van of je een kelder hebt of niet:

 

1. WEL een kelder = tempex isolatieplaten langs onder

Isolatie aan de onderzijde van je vloer kies je best als je een kelder hebt. Zo moet je geen tijd en geld besteden aan eventueel breekwerk én hoef je geen rekening te houden met de opbouwhoogte van je vloer. Door isolatieplaten met lijm tegen het plafond van de kelderruimte te plaatsen heb je geen warmteverlies en geniet je van lekker warme voeten.

Richtprijs: € 20 à 25 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

2. GEEN kelder = tempex isolatieplaten of isolatiechape langs boven

Heb je geen kelder? Dan is je vloer isoleren langs boven de enige optie. Hierbij moet een specialist vaak eerst de vloer openbreken voor hij begint aan het isoleren. Over het algemeen kies je best voor een tempex isolatiechape als je woning een beperkte opbouwhoogte heeft. Is er wel voldoende opbouwhoogte? Dan ga je beter voor tempex isolatieplaten vanwege hun hogere isolatiewaarde.

Richtprijs: € 20 à 35 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

TIP: doe een beroep op een ervaren isolatiespecialist

Of je je vloer nu isoleert langs boven of langs onder, je doet best een beroep op de expertise van een isolatiespecialist. Die zorgt voor een naadloze, sluitende isolatielaag zonder koudebruggen. Bovendien plaatst zo’n vakman je tempex vloerisolatie vlot en efficiënt, waardoor de arbeidskosten best meevallen.

Gratis voorstellen ontvangen? Je kan gratis offertes aanvragen bij verschillende vakmannen actief in je buurt via onze offertepagina.

 

Waarom een vakman inschakelen?

Een tempex isolatiechape kan je niet zelf plaatsen. Je hebt hier speciale materialen en technieken voor nodig waar alleen isolatiespecialisten over beschikken. Tempex isolatieplaten kan je wél zelf plaatsen, maar hier heb je wel genoeg kennis en ervaring voor nodig. Daarnaast zijn er meerdere redenen om een vakman in te schakelen voor tempex vloerisolatie. Zo ben je zeker van:

  • Advies op maat: het is niet altijd even duidelijk hoe je een vloer het best isoleert. Ga je voor een isolatiechape of voor isolatieplaten? En is een isolatiechape voldoende of is er meer nodig? Een vakman onderzoekt het en helpt je met passend advies.
  • Materiaal van hoogste kwaliteit: een vakman werkt altijd met tempex vloerisolatie van de hoogste kwaliteit. Daarnaast bespaar je geld op deze aangeschafte materialen, omdat een vakman die kan verkrijgen aan scherpere prijzen.
  • Professionele plaatsing: een isolatiespecialist werkt nauwkeurig en snel. Zo geniet je zo snel mogelijk van je geïsoleerde vloer, bespaar je op arbeidskosten en weet je zeker dat het isolatiemateriaal correct geplaatst is.
  • Verlaagd btw-tarief: is je huis ouder dan 10 jaar en laat je de werkzaamheden uitvoeren door een vakman? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor zowel de arbeids- als de materiaalkosten.

 

Vloer isoleren met tempex?
Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk!
Lees ook
dikte vloerisolatie
Dikte vloerisolatie
vloerisolatie tempex
Soorten vloerisolatie
vloer pur spuitisolatie
PUR vloerisolatie: voor- en nadelen & prijs
isolerende vloerplaten
Isolerende vloerplaten: materialen & plaatsing
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water