Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Traprenovatie met overzettreden: mogelijkheden & prijs

Het plaatsen van overzettreden is een snelle manier om je trap te renoveren. Hierbij worden er op de treden van een bestaande trap nieuwe tredes geplaatst. Daarom staat deze werkwijze ook gekend als het trede-over-trede-systeem. Hier bespreken we de voor- en nadelen, de mogelijkheden en de prijzen van traprenovaties met overzettreden.

 

De voor- en nadelen op een rijtje

+ Snel uit te voeren traprenovatie zonder breekwerken: een traprenovatie met overzettreden kan meestal op één dag afgewerkt worden, zonder dat er veel breekwerken nodig zijn. De nieuwe treden zijn ook al snel beloopbaar.

+ Veel mogelijkheden qua materialen en afwerking: er bestaan heel wat verschillende soorten traptreden, waardoor je het uitzicht van je trap volledig kan vernieuwen. Meer informatie over de mogelijke uitvoeringen van overzettreden vind je verderop in dit artikel.

+ Goedkoper dan een volledig nieuwe trap: als je je trap volledig vernieuwt, moet je rekening houden met hogere kosten. Een volledig nieuwe trap plaatsen vereist namelijk veel meer werk en zal trouwens ook meer hinder veroorzaken. Meer info over nieuwe trappen en traprenovaties vind je in dit artikel.

Graag een prijs op maat voor een traprenovatie met overzettreden? Vraag hier offertes op maat van jouw project aan.

 

Overzet traptreden zijn weliswaar handig om het uitzicht van een bestaande trap volledig op te frissen, maar ze vormen geen oplossing voor trappen waarvan de constructie aan vernieuwing toe is. Het gaat dus om een puur esthetische ingreep en niet om een verbetering van de trapconstructie.

De investeringskosten kunnen redelijk hoog oplopen voor een renovatie die alleen de look van je trap vernieuwt en niet de constructie. Ontdek verderop in dit artikel aan welke prijzen je je kan verwachten voor het renoveren van trappen met overzettreden.

trede-over-trede-systeem

 

Wat zijn de mogelijkheden bij een traprenovatie met overzettreden?

Wil je het uitzicht van je trap vernieuwen met behulp van overzettreden, dan kan je kiezen uit heel wat opties. Hieronder bespreken we alvast de mogelijkheden qua materialen, afwerking en trappen waarbij overzettreden kunnen toegepast worden:

 

1) Een uitgebreide keuze aan materialen

Overzettreden kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden. De materiaalkeuze zal erg belangrijk zijn voor het uitzicht van de trap. Dit zijn enkele van de meest gebruikte materialen voor het maken van overzet traptreden:

– laminaat: een trede-over-trede-systeem in laminaat behoort tot de goedkopere materialen. Bovendien kan je kiezen uit verschillende kleuren.

– hout: houten overzettreden geven je trap een natuurlijke look, maar ze zijn wel redelijk duur. De precieze prijs wordt ook bepaald door de houtsoort: onder meer (massief) eikenhout en beukenhout behoren tot de mogelijkheden.

– betonlook: overzet traptreden met betonlook zijn een interessante optie als je je trap een moderne en stoere look wil geven.

– PVC en vinyl: overzettreden uit PVC en vinyl zorgen voor een gelijkaardige look. Hun prijs ligt wel redelijk hoog, maar je kan kiezen uit een uitgebreid kleurengamma, waardoor je zelf het uitzicht van je trap in grote mate kan bepalen.

⇒ Een specialist in traprenovaties kan je helpen bij de materiaalkeuze en kan de overzet traptreden ook correct plaatsen. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij experts in traprenovaties. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig! Klik hier om prijzen op maat te ontvangen voor een traprenovatie met overzettreden.

 

2) Verdere afwerking na de plaatsing

Indien gewenst kan je de nieuwe trapbekleding verder afwerken. Of dit nodig is en wat de verdere afwerkingsopties precies zijn, hangt vooral af van de materiaalkeuze. Vooral met hout kan je nog veel kanten uit: je kan bijvoorbeeld kiezen voor een behandeling met een transparante olie of voor een laagje verf.

Het is ook aangeraden om aandacht te besteden aan de veiligheid op de traptreden. Je kan daarom bijvoorbeeld kiezen om het risico op uitglijden te verminderen met behulp van rubberen strips of met speciale anti-sliptape.

prijzen overzettreden plaatsen

 

3) Op welke trappen kan je overzettreden plaatsen?

Of het nu gaat om een open of gesloten trap, een rechte trap of een draaitrap, in principe kunnen overzettreden op alle soorten trappen geplaatst worden. Bij gesloten trappen kan ook het stootbord, het verticale deel tussen twee tredes, met hetzelfde materiaal als de overzettreden afgewerkt worden.

Ook de ondergrond van de bestaande trap maakt eigenlijk maar weinig uit. Om de overzettreden vast te kunnen lijmen moet de ondergrond wel gereinigd worden. Bij trappen die afgewerkt zijn met tapijt, moet de tapijtlaag eerst verwijderd worden. Dit kan de renovatie van de trap wel wat complexer maken.

 

 

Hoeveel kost een traprenovatie met overzettreden?

De kosten van een traprenovatie met overzettreden zijn afhankelijk van verschillende elementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorbereidende werken (meetwerk, reinigen van de ondergrond,…), het aantal te vernieuwen treden en de materiaalkeuze. Ook de vorm van de treden is een belangrijke prijsbepaler; overzettreden voor treden van een wenteltrap zijn bijvoorbeeld wat moeilijker op maat te maken dan die voor een standaard rechte trap, wat natuurlijk ook gevolgen zal hebben voor de kosten.

Wil je je trap renoveren met overzettreden? Dan kan je je verwachten aan prijzen tussen 125 en 150 euro per overzettrede. De plaatsingskosten zijn inbegrepen in deze richtprijs.

De plaatsing van overzettreden laat je best over aan een vakman. Een specialist in traprenovaties kan je advies geven over de keuze van de beste overzet traptreden voor jouw situatie en kan de werken ook correct uitvoeren. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in het renoveren van trappen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en het beste prijsvoorstel voor jouw situatie vinden.
Klik hier om prijzen op maat van jouw project te ontvangen.

 

Lees ook
traprenovatie of nieuwe trap
Nieuwe trap of traprenovatie?
steenstrips binnen plaatsen
Binnen- en buitenmuren afwerken met steenstrips
Spanplafond plaatsen in woning
Spanplafond plaatsen
keuken renovatie
Keuken renoveren
spanplafonds in moderne woningen
Spanplafonds: prijs per m² & mogelijkheden
Bordestrap woonkamer
Soorten trappen: voor- en nadelen
trap renovatie
Trap renovatie: 4 mogelijkheden & prijzen
Tips badkamerrenovatie
Badkamerrenovatie: tips & prijzen