Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Moderne dakkapel

Vroeger stonden dakkapellen vooral synoniem met een landelijke, traditionele uitstraling. Intussen is de architectuur veel veranderd en ogen recentere huizen en appartementen steeds strakker. Heb jij eerder een moderne woning en wil je zo’n dakopbouw plaatsen voor extra woonruimte en meer lichtinval? In dit artikel ontdek je alles over de mogelijkheden voor een moderne dakkapel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Dakkapel modern prijs
Hoe moderne dakkapel plaatsen?
Waarom dakwerker inschakelen?
Inspiratie & voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een moderne dakkapel?

Dakkapellen beperken zich al lang niet meer tot die typische fermettestijl met bakstenen, dakpannen of riet en houten ramen met decoratief freeswerk. Tegenwoordig bestaat er ook een brede waaier aan moderne dakkapellen. Zo’n strakke dakopbouw heeft de volgende troeven:

 • Op maat van je moderne woning: uiteraard wil je geen dakkapel die haaks staat op de stijl van je woning. Heeft jouw huis of appartement een eerder strakke, uitgepuurde uitstraling? Dan creëer je met een moderne dakkapel 1 harmonieus geheel.
 • Verschillende uitvoeringen: een dakopbouw krijgt z’n moderne uitstraling door een uitgekiend gebruik van materialen, vorm, kleur, model van de dakrand, … Verder in dit artikel lees je meer over de mogelijke uitvoeringen van een moderne dakkapel.
 • Zowel prefab als op maat: net als bij landelijke dakkapellen kan je ook bij moderne varianten kiezen uit een prefab dakopbouw of uit maatwerk. Zo’n prefab dakkapel is geprefabriceerd in de fabriek en een dakwerker plaatst zo’n dakopbouw op slechts 1 dag. Bij maatwerk bouwt de vakman je dakopbouw volledig ter plekke op en heb je een bredere keuze qua materiaal, afmetingen, …

Wil je een moderne, strakke dakkapel plaatsen? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij meerdere gespecialiseerde dakwerkers actief in je buurt. Zo krijg je een helder beeld van de mogelijke uitvoeringen. Start je aanvraag hier!

 

Mogelijke uitvoeringen van moderne dakkapellen

Wat maakt een dakkapel nu modern? Die minimalistische stijl realiseer je voornamelijk door grondig na te denken over het model van je dakopbouw, maar ook het materiaal, de dakrand, … spelen een rol. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Materiaal

In plaats van baksteen, riet, … krijgt een dakkapel zijn moderne look door te werken met andere materialen. De meest duurzame keuze zijn metalen als koper en zink. Zo heeft zink een strakke, rechte afwerking die heel hedendaags aandoet. Bovendien heeft dit metaal een lange levensduur en is het onderhoudsvrij. Is je gevel bekleed met crepi? Dan kan je ook je dakopbouw afwerken met zo’n strakke gevelpleister en eventueel kunststof aan de zijkanten.

 

2. Model en vorm

Qua model kies je bij een moderne dakkapel uiteraard voor strakke lijnen in plaats van gebogen of ovale vormen. De meeste hedendaagse dakopbouwen zijn uitgevoerd met een strakke, robuuste omlijsting. Zo liggen de ramen zelf dieper in de dakkapel in vergelijking met een landelijke variant.

 

3. Dakrand en -vorm

Ook de dakrand van een dakkapel in een modern jasje oogt strak en rechtlijnig. Bij landelijke varianten zie je vaak nog extra decoratieve elementen, maar bij een hedendaagse look is ‘sober’ het sleutelwoord. De meeste moderne dakkapellen hebben ook een plat dak, terwijl bij traditionele dakopbouwen een puntdak vaker voorkomt.

 

4. Ramen

Qua ramen heb je bij een dakkapel met een moderne look een grote keuze. Kunststof en aluminium ramen liggen voor de hand, maar ook met hout kan je een hedendaagse stijl creëren. De beste keuze voor jouw dakkapel hangt vooral af van je budget en je persoonlijke voorkeuren.

 

5. Kleuren

In theorie zijn tal van RAL-kleuren mogelijk bij materialen als kunststof, crepi en metaal. Toch zie je bij een dakkapel voor een moderne woning vaak sobere tinten als zwart, grijs en wit terugkeren. Deze kleuren kan je slim combineren om een fraai contrast te realiseren.

 

BELANGRIJK: vergelijk gericht voorstellen van meerdere vakmannen!

Niet alle gespecialiseerde plaatsers van dakkapellen hebben hetzelfde aanbod. Wil je dus zeker zijn van jouw gedroomde eigentijdse dakopbouw? En een breed beeld krijgen van de mogelijkheden qua materialen, modellen, afwerking en extra opties? Dan is het slim om voorstellen van meerdere specialisten aan te vragen en te vergelijken. Zo maak je zeker de juiste keuzes tegen een correcte prijs!

Vrijblijvend voorstellen aanvragen? Wij brengen je gratis in contact met meerdere professionele plaatsers van dakkapellen via onze offerteservice.

 

Dakkapel modern prijs

De kosten voor een moderne dakkapel hangen vooral af van het type: ga je voor een prefab dakopbouw of voor puur maatwerk? Daarnaast spelen uiteraard ook je keuzes qua materialen, afwerkingsniveau, extra opties, … een grote rol. Op welke richtprijzen mag je dan ongeveer rekenen? We zetten ze kort op een rij:

MateriaalPrijs moderne prefab dakkapel
(excl. btw, incl. plaatsing)
Prijs moderne dakkapel op maat
(excl. btw, incl. plaatsing)
Houten dakkapelVanaf € 3.300Vanaf € 4.200
Kunststof dakkapelVanaf € 3.800Vanaf € 4.900

Benieuwd naar een totaalprijs voor jouw dakkapel? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere gespecialiseerde firma’s actief in je buurt. Zo kan je niet alleen alle kostenposten voor je dakopbouw, maar ook uitvoeringen, adviezen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

dakkapel modern

 

Hoe moderne dakkapel plaatsen?

Het plaatsen van een dakopbouw vergt veel expertise en ervaring. Denk maar aan een luchtdichte isolatieschil, het volledig water- en winddicht maken van de dakkapel, een voorafgaande analyse van het dak, … Doorgaans volgt zo’n gespecialiseerd bedrijf in dakkapellen de volgende stappen:

 1. Dakconstructie voorbereiden

  Een specialist controleert eerst grondig je dakconstructie en eventueel ook de fundering van je muren. Heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig voor je dakkapel? Dan moet je ook een architect in de arm nemen om de stevigheid van je woonconstructie na te gaan. In sommige gevallen is het nodig om bv. extra ondersteunende balken te plaatsen.

 2. Opening in de dakconstructie maken

  In een volgende fase verwijdert de vakman je dakbedekking en isolatiemateriaal. Bij het maken van die opening in je dakconstructie houdt hij goed in de gaten dat die draagstructuur zijn stevigheid niet verliest.

 3. Moderne dakkapel plaatsen

  Is de opening in je dak gemaakt? Dan is het tijd om de dakkapel zelf te plaatsen. Bij een prefab dakopbouw gebeurt dat doorgaans op 1 dag. Alle bouwelementen zijn namelijk al geprefabriceerd in de fabriek. Bij een dakkapel op maat werkt de specialist je volledige dakopbouw ter plekke af.

 4. Dakkapel afwerken

  De afwerkingsgraad van je moderne dakkapel bepaal je zelf. Je kan er bv. voor kiezen om de binnenkant zelf af te werken en zo kosten uit te sparen. Uiteraard kan je ook die binnenkant laten afwerken met een bepleistering, vloerbekleding, … Informeer zeker goed bij de firma welke werken inbegrepen zijn in de offerte en welke niet.

Op zoek naar een gespecialiseerde dakkapel firma? Via onze offertepagina kom je vrijblijvend in contact met meerdere specialisten actief in je buurt. Ontvang voorstellen op maat van jouw project!

 

Waarom gespecialiseerde dakwerker inschakelen?

Het spreekt eigenlijk voor zich: een moderne dakkapel plaatsen is puur specialistenwerk. Enkel door samen te werken met zo’n gespecialiseerd bedrijf ben je zeker van een optimaal eindresultaat. Je kan namelijk rekenen op de volgende voordelen:

 • Analyse van je woonconstructie: een vakman maakt de nodige constructieberekeningen op basis van een grondige inspectie van je dakconstructie, je muren, … Is een vergunning nodig? Dan werkt hij daarvoor samen met een architect.
 • Advies op maat: uit welke materialen en modellen kan je kiezen voor je moderne dakkapel? Ga je beter voor maatwerk of voor een prefab dakkapel? Welke afmetingen zijn ideaal voor jouw woonsituatie? Een vakman hakt samen met jou de juiste knopen door en houdt daarbij rekening met je budget.
 • Correcte plaatsing: een vakman fabriceert en plaatst jouw dakkapel in moderne stijl volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van een prachtig, duurzaam eindresultaat dat garant staat voor een optimaal wooncomfort.
 • Garantie op de werken: bij een professionele firma krijg je sowieso een mooie garantie op de werkzaamheden. Die termijn kan oplopen tot 10 à 15 jaar.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw op de materiaal- en arbeidskosten. Dat scheelt heel wat op je uiteindelijke totaalfactuur.

TIP: je kan gratis en vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere dakkapel specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

3 voorbeelden van moderne dakkapellen

Een beeld zegt nog steeds meer dan duizend woorden. Wil je graag inspiratie opdoen voor jouw dakkapel? Vraag dan zeker bij meerdere plaatsers naar hun eerdere realisaties. Ook hieronder vind je 3 inspirerende voorbeelden van dakkapellen in een moderne stijl:

 

INSPIRATIE 1 = moderne, strakke dakkapel in crepi en kunststof

moderne dakkapel

Laat je je gevel vernieuwen met crepi en wil je ook extra woonruimte creëren? Dan is het ideaal om je dakkapel ook met zo’n gevelpleister af te werken. Het bovenstaande voorbeeld toont aan dat je op die manier een strak, eigentijds eindresultaat krijgt. De zijkanten van de kapel zijn afgewerkt met zwarte kunststof om een mooi geheel te krijgen met de zwarte dakpannen.

 

 

INSPIRATIE 2 = moderne dakkapellen in zink

dakkapel modern zink

Zink heeft al een lange traditie als dakbedekking, maar pronkt nog altijd met een moderne uitstraling. Dat komt door de strakke lijnen dankzij die typische ‘staande naad’. In dit voorbeeld is het hellende zinkdak afgewerkt met verschillende dakkapellen in hetzelfde materiaal. Met zink ben je bovendien zeker van een levensduur van wel 50 à 125 jaar en tal van constructiemogelijkheden.

 

 

INSPIRATIE 3 = zwarte, moderne dakkapel in kunststof en zink

dakkapel modern kunststof

Vele moderne dakkapellen zijn uitgevoerd in het zwart vanwege die sobere, strakke uitstraling. Hier gaat het om zijkanten van gelakt zink en een voorkant met een raam in PVC. Om het plaatje compleet te maken, is ook de dakgoot gemaakt in dezelfde kleur.

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
renovatie dak
Dakrenovatie
Het ideale dakvenster kiezen
onderdak materiaal
Onderdak plaatsen: materialen & prijzen
dakkapel plaatsen
Dakkapel plaatsen populair bij dakrenovatie
Rieten daken leggen
Rieten dak: prijs, onderhoud & verzekering
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?