Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Micro-inverters

Denkt u dat uw woning niet of slechts deels geschikt is omdat u teveel last heeft van schaduw van bomen, schouwen of dakkapellen? Dan is de micro-inverter de oplossing om toch op een rendabele manier een zonne-installatie te plaatsen. Door gebruik te maken van micro-inverters wordt uw opbrengst gemaximaliseerd. Achter elk zonnepaneel wordt dan een micro-inverter geïnstalleerd.

 

Oplossing bij schaduw

Micro-inverters zetten de stroom om per paneel. Bij de klassieke omvormers worden de panelen in serie aan elkaar geschakeld om zo voldoende spanning te leveren waarmee de omvormer de stroom kan omzetten in wisselstroom. Schaduw op één van de zonnepanelen van de kring zorgt dan voor een weerstand waardoor de spanning drastisch daalt en er minder stroom wordt gegenereerd. Met Micro-inverters hebben we dat probleem dus niet.

De micro-inverters hebben ondanks de veel kleinere spanning hun achterstand in efficiëntie zo goed als weggewerkt waardoor ze nu overal inzetbaar zijn. Ontvang vrijblijvend prijzen op maat voor een zonnepanelen installatie via de offertepagina.

 

zonnepanelen rendabel

 

Verhoogde veiligheid

Doordat de omzetting van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC) op elk paneel gebeurt, zijn er geen hoge spanningen meer. Dit maakt uw zonne-installatie ook veiliger.

 

Verhoogde levensduur en betrouwbaarheid

Een micro-inverter vervangt het minst betrouwbare onderdeel van een huidige zonne-installatie. Namelijk de klassieke omvormer die minstens een keer in de levensduur van een zonne-installatie moet worden vervangen. Micro-inverters hebben een levensverwachting van 25 jaar en worden ook standaard met een garantie van 20 jaar geleverd.

 

Combineren voor extra efficiëntie

Micro-inverters kunnen ook gebruikt worden in combinatie met string omvormers. Op die manier kunnen we de schaduwkost efficiënt aanpakken.

Bent u al eigenaar van een zonne-installatie en had u graag een aantal panelen extra gehad? Dan is het met een micro-inverter gemakkelijk uit te breiden.

 

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
zonnepanelen rendement
Rendement zonnepanelen
terugverdientijd zonnepanelen
Terugverdientijd zonnepanelen
energieverbruik
Energieverbruik
rendement zonnepanelen vakman
Zonne-energie is de meest voordelige energie voor gezinnen en bedrijven
zonnepanelen waarom kiezen
Zonnepanelen van de beste kwaliteit laten u lang en zorgeloos genieten
omvormer zonnepanelen
Kwaliteit omvormers: kies voor sterke service en zekerheid
zonnepanelen nog rendabel
Zijn zonnepanelen nog rendabel?
zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen reinigen: hoe en waarom?