Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Energieverbruik

Je eigen opgewekte stroom op het net injecteren? Moet dit en wat moet ik daarvoor gaan betalen? En wat als het net wegvalt? Zit ik dan in de kou?

Met een zelfverbruik management systeem kom je los van het net en voorkom je dat je uitsluitend afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. De problematiek van een stabiel en betrouwbaar net opgelost in eigen beheer. Nooit meer zonder stroom, nooit meer in de kou.

 

Energievraagstuk

Je eigen opgewekte stroom op het net sturen? Moet dit en wat moet ik daarvoor gaan betalen? En wat als het net wegvalt?

Elektrische stroom die door de zon en de wind wordt geproduceerd en het effectieve verbruik in een woning komt nooit overeen. Daarom wordt de overschot van de geproduceerde energie terug op het net gevoed. Op momenten dat er stroom extra nodig is in de woning wordt deze opnieuw van het net afgehaald.

Omdat er steeds meer zonne- en windinstallaties op het net bijkomen wordt het steeds moeilijker en duurder om de stabiliteit van het net te garanderen. Het tussentijds opslaan van onze eigen energieproductie wordt daarom uitermate belangrijk om de schommelingen op het net beheersbaar te houden. Zo niet zullen we onze kostbare eigen energieproductie verloren zien gaan.

Daarom is het in de eerste plaats noodzakelijk de energieproductie zo goed mogelijk te laten aansluiten op de energievraag. Een overvloed aan zonnepanelen die een jaarlijks gezinsverbruik produceert, is niet meer verantwoord. Dit omdat we de stroom, die we te veel in de zomer produceren, pas in de winter wensen te verbruiken.

Vervolgens dienen we ook ons verbruik zo goed mogelijk af te stellen op onze productie. Dit kan door toestellen, die overwegend ’s avonds worden geprogrammeerd zoals een vaat- of afwasmachine, overdag te laten draaien terwijl er zonlicht is.

Om ons eigen verbruik vervolgens te optimaliseren is het installeren van een zelfverbruik manager de kers op de taart. Overvloedige groene energie productie kan hierdoor tijdelijk worden opgeslagen en worden verbruikt op momenten dat de groene energie productie daalt. Hierdoor stijgt het eigenverbruik van de geproduceerde stroom aanzienlijk en wordt er minder stroom in het net geïnjecteerd.

Wil jij graag je zelfverbruik optimaliseren door een thuisbatterij te laten installeren? Kom dan gratis en vrijblijvend in contact met vaklui in jouw buurt via onze offerteservice!

 

energieverbruik

 

Zelfverbruik management

Om ons eigen verbruik te optimaliseren is het installeren van een zelfverbruik manager de kers op de taart. Overvloedige groene energie productie kan hierdoor tijdelijk worden opgeslagen en worden verbruikt op momenten dat de groene energie productie daalt. Hierdoor stijgt het eigenverbruik van de geproduceerde stroom aanzienlijk en wordt er minder stroom in het net geïnjecteerd.

Hoe kunnen we het eigenverbruik opzetten? Lees er alles over in dit artikel.

 

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
terugverdientijd zonnepanelen
Terugverdientijd zonnepanelen
zonnepanelen waarom kiezen
Zonnepanelen van de beste kwaliteit laten u lang en zorgeloos genieten
omvormer zonnepanelen
Kwaliteit omvormers: kies voor sterke service en zekerheid
zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen reinigen: hoe en waarom?
zonnepanelen rendabel
Micro-inverters
zonnepanelen voordelen
Voordelen zonnepanelen
zonnepanelen nog rendabel
Zijn zonnepanelen nog rendabel?
rendement zonnepanelen vakman
Zonne-energie is de meest voordelige energie voor gezinnen en bedrijven