Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Crepi reinigen: methode & prijs

Net zoals elke gevel is ook een crepi gevel onderhevig aan vervuiling door mossen, algen en roetaanslag. Om schade aan het pleisterwerk te voorkomen kan je het reinigen van de gevel het beste overlaten aan een professionele gevelreiniger. In dit artikel kan je lezen welke technieken bedrijven hanteren bij crepi reinigen en beschermen en wat dit zoal kost.

Wens je een gespecialiseerde reinigingsfirma te vinden voor het reinigen van jouw crepi gevel?
✓Klik hier voor meer info en vraag vrijblijvend prijzen aan!

 

1. Gevel crepi reinigen: belang juiste methode


vervuilde gevel crepi reinigen Afhankelijk soort vervuiling

Crepi reinigen is een klus die je het beste aan een gespecialiseerd bedrijf overlaat. Er is namelijk niet één standaard reinigingstechniek die voor alle soorten vervuiling geldt.

Zo heb je voor het verwijderen van verf of roet van crepi een andere schoonmaakstrategie nodig dan voor het verwijderen van groene aanslag door mossen en algen. Informeer je goed welke behandeling jouw gevel nodig heeft en aarzel niet om raad te vragen bij een gespecialiseerde firma.

 

Afhankelijk soort crepi

Ook het soort crepi speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de reinigingsmethode. Zo mag je een minerale krabpleister in de regel niet schoonmaken met een hogedrukspuit. Je loopt hiermee het risico dat het pleisterwerk ernstig beschadigd raakt.

Sierpleister op synthetische basis (siliconenpleister) kan wel met een hogedrukspuit (met lage druk) gereinigd worden maar ook hier moet de nodige voorzichtigheid in acht worden genomen.

 

Gevel uit crepi reinigen of Renoveren?

Voordat men tot reiniging overgaat wordt er altijd eerst naar de conditie van het pleisterwerk gekeken. Bij pleisterwerk dat erg verweerd is, zal men niet overgaan tot reiniging omdat de kans op schade dan te groot is. Renovatie van de bepleistering is dan noodzakelijk.

 

2. Reinigingsmiddel kiezen

crepi gevel reinigen met reinigingsmiddel Biologisch of synthetisch

Meestal kiezen reinigingsbedrijven ervoor om crepi te reinigen met een biologisch of synthetisch reinigingsmiddel. Dit middel wordt op de gevel gespoten en moet enige tijd inwerken. De inwerktijd is afhankelijk van het middel en het type vervuiling. Wanneer het vuil eenmaal ingeweekt is kan het verwijderd worden met water.

Afhankelijk van het type crepi kan, zodra het reinigingsmiddel ingewerkt is, het vuil ook aan de hand van hete stoom verwijderd worden. Om te weten met welk soort reinigingsmiddel jouw crepi gevel mag gereinigd worden, vraag je best raad aan een reinigingsfirma. Hiermee voorkom je dat je gevel zal beschadigen.

 

Mossen en algen van crepi verwijderen

Mossen en algen kunnen onverwacht snel oprukken en een stralend witte gevel binnen een aantal jaar een lelijke groene uitstraling geven. Vooral gevels met een hoge regenbelasting hebben er veel last van.

Gevelspecialisten beschikken over krachtige middelen waarmee mossen, algen, zwammen en bacteriën effectief verwijderd kunnen worden. Door de componenten in het reinigingsmiddel blijft de gevel langer schoon, zeker wanneer er ook een coating op het pleisterwerk wordt aangebracht die de poriën goed afsluit.

 

3. Crepi gevel beschermen: Crepi coaten

Het is altijd aan te raden om de gevel na het reinigen te laten behandelen met een speciale vochtwerende coating (impregneermiddel). Deze coating beschermt de gevel tegen vocht en vuil. Mossen en algen zullen zich door de speciale structuur van de coating minder makkelijk aan de gevel kunnen hechten. Datzelfde geldt voor vuil, dat niet langer in de poriën van het pleisterwerk kan trekken.

Soms is een gevel zodanig vervuild dat reinigen wel verbetering geeft maar nog niet helemaal tot het gewenste resultaat leidt. In dat geval kan je de gevel na het reinigen coaten met een middel dat voorzien is van een kleurpigment. Dat kan wit zijn maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Door de gepigmenteerde coating wordt de vervuiling die is overgebleven onzichtbaar en lijkt de gevel weer als nieuw.

 

Crepi reinigen kostprijs

Het kost gemiddeld tussen 5 en 10 euro om je crepi gevel te laten reinigen. De prijs zal wel afhangen van het type vervuiling en de bereikbaarheid van de gevel. Een crepi gevel laten coaten is duurder dan hem te laten reinigen, maar omdat de reinigingsfirma toch met al haar benodigdheden tot aan jouw woning moet komen, is de prijs omgekeerd evenredig met het te reinigen en te coaten oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de gemiddelde kostprijs.

Om een exacte prijs te weten, verwijzen we je graag naar de offertepagina door. Daar kan je een prijs op maat vragen voor jouw woning bij reinigingsfirma’s uit jouw buurt.
✓ Klik hier om naar de offertepagina te gaan en vergelijk de prijzen!

 

gevel crepi reinigen

 

 

Lees ook
gevel hydrofoberen
Hydrofoberen gevel
gevelreiniging en impregneren
Gevelreiniging en impregneren
gevelreiniging
Gevel reinigen: info & prijzen
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water