Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Spanplafonds: prijs per m² & mogelijkheden

Spanplafonds zijn de ideale keuze als je op zoek bent naar een betaalbare manier om je plafond te vernieuwen of te verlagen. Ze worden enorm snel geplaatst en zijn verkrijgbaar in heel wat afwerkingsmogelijkheden. Ontdek hier de voordelen, prijs en plaatsing van een spanplafond. Offertes op maat kan je hier aanvragen.

 

Kenmerken van spanplafonds

spanplafonds voordelen Spanplafonds zijn kunstdoeken die via opwarming worden opgespannen en bevestigd aan onzichtbare profielen. Ze zijn ideaal voor wie op zoek is naar een betaalbaar plafond of wie zijn plafond wil verlagen.

Ze kunnen makkelijk op maat gemaakt worden. Het gewicht van een spanplafond bedraagt gemiddeld 230 g / vierkante meter. Dit is ideaal voor instabiele draagconstructies. Ze worden dan ook gedragen door de zijmuren.

Door hun kleurvastheid, waterbestendigheid en schimmelwerende eigenschappen zijn ze ook erg praktisch. Ze kunnen op elke ondergrond geplaatst worden, wat ze ook ideaal maakt voor renovaties van oude woningen.

 

Spanplafonds: voordelen & nadelen

+ Prijs: goedkoper dan gewone plafonds

+ Plaatsing: spanplafonds kunnen snel geplaatst worden op iedere ondergrond.

+ Kleurvast: De kleuren van spanplafonds wijzigen weinig tot niet.

+ Waterbestendig: ideaal voor in de badkamer

+ Schimmelwerend: bestendig tegen schimmels, waardoor plaatsing in de badkamer geen probleem vormt.

+ Eenvoudig onderhoud: spanplafonds zijn afwasbaar en vlekbestendig. Vet is niet zichtbaar. Daarom blijven ze heel lang proper.

+ Makkelijk te vervangen: spanplafonds zijn makkelijk demonteerbaar (vooral pvc spanplafonds), zodat leidingen, verlichtingen of het plafond zelf makkelijk vervangen kunnen worden.

+ Ruime afwerkingsmogelijkheden: je kan ze verkrijgen in elke mogelijke kleur. Daarnaast kan je ook kiezen uit heel wat effecten en prints. Reliëfverschillen, marmereffecten, hoogglans, mat, etc…

 

Geen rechtstreekse bevestiging mogelijk: je kan geen zaken rechtstreeks bevestigen aan het doek, omdat het niet vast is.

Scheuren: wanneer je spanplafond in aanraking komt met scherpe voorwerpen, kan het scheuren. Dit kan doorgaans moeilijk hersteld worden, waardoor een nieuw doek nodig kan zijn.

 

spanplafonds prijzen

 

Spanplafonds prijzen per m2

Standaard spanplafonds uit pvc of polyester kosten gemiddeld tussen 70 en 85 euro per vierkante meter (incl. plaatsing). De prijzen worden onder meer bepaald door de moeilijkheidsgraad van de werken en het aantal lichtpunten. Ook het aanbrengen van isolatie kan de kosten doen oplopen.

Opgelet: de genoemde richtprijzen zijn van toepassing op ruimtes van gemiddelde grootte. Kies je voor een spanplafond in een kleine ruimte, dan zal de prijs per m2 wat hoger liggen (€ 80 à 90 per m² voor oppervlaktes van ongeveer 40 m²). De prijs per m2 neemt normaal gezien af naarmate de oppervlakte van het te plaatsen spanplafond toeneemt.

Je doet er verstandig aan om prijzen op te vragen bij verschillende installateurs en nadien te vergelijken.
Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan bij professionele plaatsers van spanplafonds.

 

De verschillende materialen

Spanplafonds zijn te verkrijgen in verschillende materialen. Ze hebben elk hun voordelen en nadelen. Ontdek hieronder de mogelijkheden:

 

1) Polyester

Polyester spanplafonds worden ook ‘koude spanplafonds’ genoemd. Het is een verwijzing naar de manier waarop ze geplaatst worden. Een spanplafond van polyester wordt namelijk op kamertemperatuur geplaatst en handmatig opgespannen.

Spanplafonds in polyester bieden veel mogelijkheden naar afwerking toe. Er zijn bovendien overspanningen tot ongeveer 5m mogelijk (afhankelijk van de producent). Waar de volgende baan begint is dan een naad zichtbaar. De naden zijn tegenwoordig echter zo onopvallend dat ze niet als storend ervaren worden.

 

2) PVC

Pvc spanplafonds worden ook ‘warme spanplafonds’ genoemd. Het opspannen van het pvc doek gebeurt namelijk onder een temperatuur van 40 à 50°C. Door de warmte versoepelt het doek waardoor het makkelijk bevestigd kan worden. Naarmate de temperatuur daalt, zal het doek geleidelijk strakker worden.

Kenmerkend voor pvc spanplafonds is hun ‘vormgeheugen’. Stel dat er water lekt op het spanplafond waardoor het vervormt. Dan neemt het vanzelf terug zijn oorspronkelijk vorm aan zodra het water verwijderd wordt. Bij dit type spanplafond zijn naadloze overspanningen tot ongeveer 5 meter mogelijk. Ook hier zijn de naden weinig tot niet zichtbaar.

 

Let op, de eigenschappen en prijzen van spanplafonds kunnen verschillen per producent.

 

Ontvang GRATIS offertes voor spanplafonds

Benieuwd naar de kostprijs en mogelijkheden van een spanplafond voor jouw project? Ontvang hier in één klik gratis en vrijblijvend offertes, prijzen en informatie van maximaal 3 gespecialiseerde spanplafond installateurs uit jouw regio.

 

 

 

Lees ook
steenstrips binnen plaatsen
Binnen- en buitenmuren afwerken met steenstrips
Spanplafond plaatsen in woning
Spanplafond plaatsen
Tips badkamerrenovatie
Badkamerrenovatie: tips & prijzen
trap renovatie
Trap renovatie: 4 mogelijkheden & prijzen
overzettreden trappen
Traprenovatie met overzettreden: mogelijkheden & prijs
traprenovatie of nieuwe trap
Nieuwe trap of traprenovatie?
keuken renovatie
Keuken renoveren
Bordestrap woonkamer
Soorten trappen: voor- en nadelen