Spanplafonds zijn de ideale keuze als je op zoek bent naar een betaalbare manier om je plafond te vernieuwen of te verlagen. Ze worden enorm snel geplaatst en zijn verkrijgbaar in heel wat afwerkingsmogelijkheden. Ontdek hier de voordelen, prijs en plaatsing van een spanplafond. Offertes op maat kan je hier aanvragen.

 

Kenmerken van spanplafonds

spanplafonds voordelenSpanplafonds zijn kunstdoeken die via opwarming worden opgespannen en bevestigd aan onzichtbare profielen. Ze zijn ideaal voor wie op zoek is naar een betaalbaar plafond of wie zijn plafond wil verlagen.

Ze kunnen makkelijk op maat gemaakt worden. Het gewicht van een spanplafond bedraagt gemiddeld 230 g / vierkante meter. Dit is ideaal voor instabiele draagconstructies. Ze worden dan ook gedragen door de zijmuren.

Door hun kleurvastheid, waterbestendigheid en schimmelwerende eigenschappen zijn ze ook erg praktisch. Ze kunnen op elke ondergrond geplaatst worden, wat ze ook ideaal maakt voor renovaties van oude woningen.

 

Spanplafonds: voordelen & nadelen

+ Prijs: goedkoper dan gewone plafonds

+ Plaatsing: spanplafonds kunnen snel geplaatst worden op iedere ondergrond.

+ Kleurvast: De kleuren van spanplafonds wijzigen niet

+ Waterbestendig: ideaal voor in de badkamer

+ Schimmelwerend: bestendig tegen schimmels, waardoor plaatsing in de badkamer geen probleem vormt.

+ Eenvoudig onderhoud: spanplafonds zijn afwasbaar en vlekbestendig. Vet is niet zichtbaar. Daarom blijven ze heel lang proper.

+ Makkelijk te vervangen: spanplafonds zijn makkelijk demonteerbaar, zodat leidingen, verlichtingen of het plafond zelf makkelijk vervangen kunnen worden.

+ Ruime afwerkingsmogelijkheden: je kan ze verkrijgen in elke mogelijke kleur. Daarnaast kan je ook kiezen uit heel wat effecten en prints. Reliëfverschillen, marmereffecten, hoogglans, mat, etc…

 

spanplafonds prijzen
Geen rechtstreekse bevestiging mogelijk: je kan geen zaken rechtstreeks bevestigen aan het doek, omdat het niet vast is.

Scheuren: wanneer je spanplafond in aanraking komt met scherpe voorwerpen, kan het scheuren. Dit kan niet hersteld worden, waardoor een nieuw doek de enige optie is.

 

Spanplafonds prijzen per m2

Spanplafonds kosten gemiddeld tussen 70 en 100 euro per vierkante meter (incl. plaatsing). De prijzen worden onder meer bepaald door het soort spanplafond, de moeilijkheidsgraad van de werken en het aantal lichtpunten. Ook het aanbrengen van isolatie kan de kosten doen oplopen. Opgelet: de genoemde richtprijzen zijn van toepassing op ruimtes van gemiddelde grootte. Kies je voor een spanplafond in een kleine ruimte, dan zal de prijs per m2 wat hoger liggen. De prijs per m2 neemt normaal gezien af naarmate de oppervlakte van het te plaatsen spanplafond toeneemt.

Je doet er verstandig aan om prijzen op te vragen bij verschillende installateurs en nadien te vergelijken.
Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan bij professionele plaatsers van spanplafonds.

 

De verschillende materialen

Spanplafonds zijn te verkrijgen in verschillende materialen. Ze hebben elk hun voordelen en nadelen. Ontdek hieronder de mogelijkheden:

 

1) Polyester

Spanplafonds in polyester zijn de laatste jaren aan een echte opmars bezig. In tegenstelling tot PVC spanplafonds is polyester veel milieuvriendelijker en biedt het materiaal ook veel meer mogelijkheden naar afwerking toe. Zo kan je bij polyester spanplafonds makkelijk extra gaten maken om verlichting te plaatsen en kan je de doeken ook makkelijk overschilderen of bedrukken.

 

2) PVC

PVC-spanplafonds zijn zowel in glanzende als matte kleuren te verkrijgen. Ze zijn heel makkelijk te demonteren en te verplaatsen. Bovendien zijn ze ook erg makkelijk in onderhoud. Enige nadelen zijn de zichtbare lasnaden.

 

 

Ontvang GRATIS offertes voor spanplafonds

Benieuwd naar de kostprijs en mogelijkheden van een spanplafond voor jouw project? Ontvang hier in één klik gratis en vrijblijvend offertes, prijzen en informatie van maximaal 3 gespecialiseerde spanplafond installateurs uit jouw regio.

✓ 1327 tuinaannemers ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 9500+ afgehandelde opdrachten