Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Soorten vloerisolatie

Vloerisolatie leggen kan met behulp van verschillende isolatiematerialen. Aan elk materiaal zijn voor-en nadelen verbonden. Afhankelijk van de ondergrond en je persoonlijke wens, kies je één welbepaalde soort. Hier krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden met hun bijhorende prijzen.

Vloerisolatie plaatsen? Vraag hier gratis prijzen & advies bij aannemers uit uw regio.

 

Waarom je moet kiezen voor vloerisolatie

Kiezen voor vloerisolatie is een goede zaak voor je portemonnee. Doordat er minder warmte verloren gaat via de vloer zal je minder moeten stoken om een aangename temperatuur in huis te verkrijgen. En dat betekent een lagere energiefactuur. Bovendien verhoogt vloerisolatie het wooncomfort in huis. De temperatuur van de vloer neemt namelijk toe waardoor deze warmer aanvoelt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een vloer te isoleren. Benieuwd naar hoe deze verschillende soorten vloerisolatie gecombineerd worden met de chape? Uitgebreide info vind je op https://www.chapewerken.vlaanderen/.

 

voorbeeld gespoten pur vloerisolatie 1. Gespoten PUR

PUR betekent polyurethaan. Dit isolatiemateriaal wordt zo vaak gespoten in schuimvorm dat het vaak benoemd wordt als gespoten PUR. Het wordt gelauwerd omwille van zijn gebruiksvriendelijkheid, snelheid, doeltreffendheid en hoge isolatiewaarde.  Dankzij dit materiaal kan je tot 15 % besparen op je energiefactuur. Doordat het materiaal rechtstreeks wordt gespoten op de leidingen, werkt deze manier van isoleren sneller en beter.

Gemiddelde prijs: 15-20 euro per vierkante meter (voor een dikte van 8 -10 cm)

Meer info en prijzen van gespoten PUR vind je hier.

 

 

isolatieplaten als vloerisolatie 2. Isolatieplaten

Isolatieplaten staan bekend als één van de beste manieren om je vloer te isoleren. Het isoleren zeer goed en zijn makkelijk te plaatsen. De voorwaarde is een effen ondergrond. Indien ze op een oneffen ondergrond geplaatst worden, bestaat de kans dat je vloer scheurt of inzakt. Vaak wordt er daarom eerst een uitvulchape geplaatst. De beste manier om te isoleren met platen zijn EPS-platen of geëxpandeerd polystyreen-platen.

Gemiddelde prijs: 8-12 euro per vierkante meter voor een gemiddelde dikte van 8 cm EPS-platen.

Meer info en prijzen van isolatieplaten vind je hier.

 

 

isolerende chap als vloerisolatie 3. Isolerend beton

Isolatiebeton of isolerende chape is meestal een mengsel van polystyreenkorrels en cement. Het is minder interessant, omdat je altijd nog een ander isolatiemateriaal moet toevoegen om je vloer voldoende te isoleren. Anderzijds heeft isolerend beton wel het voordeel dat het zich naadloos kan inkapselen, aangezien het zich rond de aanwezige buizen en leidingen wentelt.  Isolerende chape is te verkrijgen in verschillende soorten. Zo is er onder schuimbeton, argexchape, chape met polystyreenkorrels of chape op basis van PUR-granulaten beschikbaar.

Gemiddelde prijs: 14-19 euro per vierkante meter

Meer info en prijzen van isolatiechape vind je hier.

Tip: Ben je van plan om je vloer te laten isoleren? Vraag dan verschillende offertes aan bij bedrijven. Op die manier kan je de prijzen onderling vergelijken. Zo zie je meteen welk bedrijf de voordeligste offerte aanbiedt. Via onze gratis offerteservice doe je dit makkelijk in één klik.

 

Lees ook
dikte vloerisolatie
Dikte vloerisolatie
tempex vloerisolatie
Tempex vloerisolatie
vloer pur spuitisolatie
PUR vloerisolatie: voor- en nadelen & prijs
isolerende vloerplaten
Isolerende vloerplaten: materialen & plaatsing
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel