Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

PVC ramen: prijzen & soorten profielen

PVC ramen zijn erg duurzaam en vragen weinig onderhoud. Ze hebben een zeer lange levensduur en je hoeft ze nooit te schilderen want ze zijn van zichzelf al bestand tegen allerlei weersinvloeden. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan dit materiaal. In dit artikel vind je een overzicht met voordelen, nadelen, eigenschappen en prijzen van PVC ramen prijzen.

Meteen een vrijblijvende offerte aanvragen? Ga hier naar ons online aanvraagformulier.

 

Kleuren en afwerkingen van PVC ramen

Standaard PVC ramen zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde afgewerkt in glad kunststof. Meestal is dat in de kleur wit (RAL 9016) of gebroken wit (RAL 9001). Je kunt ook kiezen voor een combinatie van kleuren, bijvoorbeeld gebroken wit met donkerblauw of wit met donkergroen maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Daarnaast zijn er diverse houtnerf folies. Daarmee krijgen PVC ramen nagenoeg dezelfde look en feel als houten ramen. Meer info over houtnerf PVC ramen vind je hier.

 

Voordelen van PVC raamprofielen

•    PVC is erg duurzaam en heeft een lange levensduur (tot wel 50 jaar).
•    Vele afwerkingen zijn mogelijk (waaronder houtnerf structuur).
•    Onderhoudsvriendelijk (schilderen is niet nodig).
•    Makkelijk schoon te maken.
•    Bestand tegen weersinvloeden.
•    PVC heeft een hoge isolerende waarde.

 

Nadelen van PVC raamprofielen

•    Bij schade (bijvoorbeeld inbraak) is pvc lastiger te herstellen dan hout.
•    Niet zo milieuvriendelijk (sommige soorten bevatten weekmakers).
•    Kans op verkleuring door de zon (goedkopere soorten).
•    PVC heeft wat minder draagkracht dan hout of aluminium (pvc profielen worden om deze reden dan ook verstevigd met een gegalvaniseerd stalen frame).

 

PVC ramen prijzen

PVC ramen prijzen

De kostprijs van PVC ramen ligt gemiddeld zo’n 10 à 20% lager dan aluminium profielen van dezelfde kwaliteit en isolatiewaarde.  Exacte prijzen geven is moeilijk gezien ook de oppervlakte van de ramen en het gewenst aantal kantelbare profielen een rol speelt. Wil je een exacte prijs ontvangen op maat van jouw project? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag gratis prijzen en voorstellen aan bij erkende leveranciers en plaatsers van kwalitatieve PVC ramen.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Kunststof kozijnen schoonmaken

PVC ramen kun je het beste schoonmaken met warm water waaraan groene zeep of auto shampoo is toegevoegd. Deze middelen maken niet alleen schoon maar laten ook een dun beschermlaagje achter op het kozijn. Hierdoor kan vuil (denk ook aan roet van uitlaatgassen) zich minder makkelijk hechten aan de profielen. Gebruik bij vervuiling nooit schuurmiddelen of sterke chemische schoonmaakmiddelen, deze tasten het oppervlak aan waardoor de kozijnen alleen maar sneller vuil gaan worden.

 

 

Veel gestelde vragen over PVC ramen

PVC raamprofielen

Zijn PVC ramen geheel van kunststof gemaakt?

Nee, meestal worden PVC profielen voorzien van een gegalvaniseerd stalen raamwerk. Dit doet men om het kunststof meer stevigheid te geven. Gegalvaniseerd staal heeft als voordeel dat het niet gaat roesten.
Is er veel verschil in kwaliteit tussen PVC ramen?

Ja, dat is er zeker. Het verschil zit hem voornamelijk in de kwaliteit van het gebruikte kunststof. De goedkopere kunststoffen bevatten vaak weekmakers (om het kunststof soepel te houden) waardoor het kunststof na een jaar of 10 kan gaan verkleuren (vergelen). Verder kunnen sommige goedkope kunststoffen na 10-12 jaar kwetsbaar (broos) gaan worden. De wat duurdere kwaliteiten verkleuren minder snel en verminderen niet in kwaliteit. Er is ook een verschil in de ‘stijfheid’ van de profielen. Duurdere profielen zijn in de regel een stuk steviger (stijver) van kwaliteit zijn. Dat kan belangrijk zijn bij schuifpuien, openslaande deuren, etc. waarbij het niet de bedoeling is dat ze gaan buigen.

Is  HR++ glas ook mogelijk in PVC ramen?

Ja, en dat is ook aan te raden. PVC profielen staan bekend om hun goede isolatiewaarden waarin zonder probleem HR++ glas geplaatst kan worden (dikte inclusief spouw 24, 26 en zelfs 28 mm).

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
premies ramen en deuren 2015 2016
Premies ramen en deuren 2023
zelf raam plaatsen
Zelf ramen plaatsen
pvc of aluminium ramen
PVC of aluminium ramen kiezen?
kostprijs nieuwe ramen
Kostprijs nieuwe ramen [2023 update]
beveiliging raam
Raambeveiliging: types en advies
prijzen buitendeuren
Buitendeur prijs
metalen raam
Metalen ramen: mogelijkheden & prijzen
PVC ramen met houtnerf
PVC ramen met houtnerf