Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

PUR vloerisolatie: voor- en nadelen & prijs

PUR, of voluit polyurethaan, is een synthetisch materiaal dat tegenwoordig vaak gebruikt wordt voor de isolatie van de vloer. Het wordt erg vaak in schuimvorm aangebracht voor een optimale isolatie. In dit artikel ontdek je de voor- en nadelen van pur vloerisolatie en we vertellen je aan welke prijs je je kan verwachten voor dit isolatiemateriaal.

 

Pur als isolatiemateriaal

Isolatie uit polyurethaan komt voor in twee vormen: in plaatvorm en in schuimvorm. De platen bestaan in heel wat formaten, dus met grote platen kan je snel een ruimte isoleren, onder meer door een handig kliksysteem dat tegenwoordig vaak aanwezig is. Ook met gespoten pur kan je erg snel te werk gaan. Bovendien kan je heel nauwkeurig isoleren omdat het schuim goed alle kiertjes opvult.

Het is mogelijk om beide vormen te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld de grote oppervlakken met pur isolatieplaten isoleren. Met pur schuim kan je vervolgens de kleine kieren en gaatjes opvullen met een dichte isolatielaag als resultaat.

 

Gespoten pur vloerisolatie: pro en contra

gespoten pur vloerisolatie Voordelen

Voor de isolatie van vloeren kan pur in beide vormen, platen of schuim, gebruikt worden. Het schuim heeft echter enkele belangrijke troeven ten opzichte van de isolatieplaten. Ten eerste is er de uitstekende isolatiewaarde van het materiaal. Hierdoor zal je je woning efficiënter kunnen verwarmen, wat uiteraard een flinke besparing (tot wel 15%) op je energiefactuur betekent. Je hoeft bovendien ook geen uitvullaag te voorzien voor de leidingen. Deze worden namelijk ingekapseld door het schuim zodat een erg dichte isolatie ontstaat. Gespoten pur zorgt voor een erg nauwkeurige isolatie omdat je er goed alle gaatjes en kieren mee kan opvullen.

Daarnaast kan je erg snel opschieten als je gespoten pur vloerisolatie gebruikt. Het materiaal droogt namelijk erg snel, waardoor de werken snel kunnen vorderen. Ook de stevigheid maakt vloerisolatie met pur schuim erg interessant. Eens de isolatielaag verhard is, zal ze haar vorm behouden en normaal gezien niet verzakken.

 

Nadelen

Het grootste nadeel aan pur vloerisolatie is dat het om een chemisch product gaat. Tijdens de plaatsing moet je dus voor voldoende bescherming (werkkledij, mondmasker, werkbril) zorgen. Ook een goede ventilatie tijdens het aanbrengen is zeker raadzaam. Eens het materiaal is uitgehard, zijn de schadelijke stoffen weg.

 

Prijs pur vloerisolatie

De prijs van vloerisolatie met pur schuim hangt onder meer af van het totaalaantal vierkante meters dat van isolatie moet worden voorzien. Gemiddeld gesproken kost pur vloerisolatie tussen 15 en 20 euro per vierkante meter voor een isolatielaag met een dikte van 8 à 10 centimeter.

Wil je je vloer laten isoleren met gespoten pur door een vakman? Via onze online offerteservice wordt het heel makkelijk om prijzen en offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan en gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

Lees ook
vloerisolatie tempex
Soorten vloerisolatie
dikte vloerisolatie
Dikte vloerisolatie
isolerende vloerplaten
Isolerende vloerplaten: materialen & plaatsing
tempex vloerisolatie
Tempex vloerisolatie
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel