Landelijke deuren hebben een stoere en robuuste maar tegelijkertijd erg stijlvolle en charmante uitstraling. Deze deuren zijn er in verschillende soorten en kleuren. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van landelijke deuren én je kan de nodige inspiratie opdoen aan de hand van de foto’s!

 

landelijke binnendeurWaarom kiezen voor landelijke deuren?

Landelijke deuren zijn allesbehalve passé. Zelfs in moderne interieurstijlen vormen landelijke deuren een authentieke, rustgevende en gezellige toets. Binnendeuren moeten immers niet enkel praktisch zijn, maar ook decoratief. Ze zijn perfect combineerbaar met zowel klassieke als moderne interieurelementen.

Ook als voordeur is deze landelijke deurstijl erg populair dankzij het tijdloze design. Een voordeur is een visitekaartje van je woning en moet dus goed bij de rest van de woning passen. Landelijke voordeuren komen daarom erg goed tot hun recht bij gebouwen met een klassieke en pastorale look. De deuren kunnen volledig op maat worden gemaakt. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen in jouw regio.

 

Mogelijkheden van landelijke deuren

De term ‘landelijke deuren’ dekt diverse ladingen. Vele ontwerpen, kleuren en materiaalsoorten zijn mogelijk. We bespreken bondig de belangrijkste overwegingen en keuzemogelijkheden.

 

Van massieve houtsoorten tot fineerhout

Landelijke deuren zijn vaak gemaakt uit massief hout, zoals eik. Dit is een kwalitatieve en duurzame houtsoort waar je jarenlang genot van hebt. Het massieve hout straalt een rustieke en sfeervolle warmte uit die niet vergelijkbaar is met andere materialen. Dankzij de robuustheid van het massieve hout kan de deur probleemloos tegen een stootje. Ook andere houtsoorten dan eik zijn een optie. Zo bepaal je zelf of je voor een uitgesproken houtstructuur gaat en voor een lichte dan wel donkere kleur. Lichte en grijzige pastelkleuren zijn populair. Houten deuren laten zich gemakkelijk overschilderen.

Is massief hout iets te duur voor jou budget? Geen probleem: er zijn ook landelijke deuren van MDF die afgewerkt zijn met fineer, een dun maar duurzaam houtlaagje. Deze deuren hebben een aantrekkelijker prijskaartje en imiteren de warme uitstraling van massief hout. Hierbij heb je eveneens de keuze uit verschillende houttinten. Grenen, beuk, lichte of donkere eik; het kan allemaal!

 

Talloze mogelijkheden naar design toe

Niet alleen qua materiaal, maar ook qua ontwerp zijn de mogelijkheden divers. Kies bijvoorbeeld voor een deur met verticale of horizontale lijnen. Allerhande versieringen zijn mogelijk om de landelijke deur nog meer in de kijker te zetten! Op die manier creëer je een ontwerp dat naadloos is afgestemd op jouw persoonlijke smaak en budget. Bovendien kan je er ook voor kiezen om de deur te voorzien van één of meerdere glazen compartimenten. Dit breekt de strakke en massieve look van de landelijke deur.

 

landelijke deuren

 

Hoeveel kost een landelijke deur ongeveer?

De prijs van een landelijke deur hangt van meerdere factoren af; concrete prijzen meegeven is daarom moeilijk. Het formaat van de deur speelt een prijsbepalende rol, net zoals het gebruikte materiaal en de afwerking van de deur. Zo is een fineerdeur vanzelfsprekend goedkoper dan een massieve deur. Prijzen van houten deuren liggen gemiddeld rond 750 à 900 euro per vierkante meter.

Het kostenplaatje hangt eveneens af van de keuze van de firma waarmee je werkt. Daarom doe je er goed aan om prijzen van verschillende vakmannen te vergelijken. Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend gerichte offertes ontvangen van experts in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Inspirerende foto’s landelijke (voor)deuren

Nog niet overtuigd? Of kun je je weinig voorstellen bij het authentieke en knusse effect dat een landelijke binnendeur of voordeur kan oproepen? Laat je dan inspireren door onderstaande foto’s!

 

landelijke voordeur

Deze houten voordeur (en garagepoort) past naadloos bij de pastorale stijl van de woning. De keuze voor een donkerdere houtkleur staat in mooi contrast met de lichte kleur van de gevelstenen. Op die manier ontstaat een mooi harmonieus geheel. Lees hier meer over houten voordeuren!

 

deuren landelijke stijl

In bovenstaand voorbeeld zien we een sterk beveiligde landelijke deur. De deur is voorzien van verschillende sloten en daardoor een pak inbraakveiliger. Wil je allerhande sloten of andere vormen van beveiliging aan je landelijke voordeur koppelen? Geen probleem! In dit artikel ontdek je meer over inbraakwerende deuren.