Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Inbraakwerende deuren

Woninginbraak gebeurt jammer genoeg dagelijks in ons land. In de meeste gevallen komen inbrekers via een deur de woning binnen. Door een inbraakwerende deur met veilig hang- en sluitwerk te installeren kan je het risico op inbraak significant verkleinen.

Graag een offerte? Vraag nu vrijblijvend prijzen aan bij erkende installateurs van inbraakwerende deuren via onze offerteservice. Klik hier voor meer informatie.

 

Wat is een inbraakwerende deur?

Een inbraakwerende deur, ook wel veiligheidsdeur genoemd, is een speciale deur die voorzien is van inbraakwerend hang- en sluitwerk en van een meerpuntssluiting. De deur heeft zware scharnieren en sluit op meerdere punten in het kozijn. Inbraakwerende deuren die voorzien zijn van een veiligheidskeurmerk (klasse III of meer) worden altijd gemonteerd in een metalen omlijsting. Hiermee wordt er voorkomen dat het deurkozijn geforceerd wordt.

 

inbraakwerende deur plaatsen Gros van de inbrekers komt via de deur naar binnen

Het merendeel van de inbraken vindt plaats via een deur. Aangezien dieven niet graag in het zicht werken, concentreren ze zich bij woningen het liefst op de achterdeur. Het wordt aangeraden om bij het beveiligen van de woning extra aandacht te besteden aan zowel de achterdeur als de voordeur.

Je kan je huidige deuren voorzien van veilig hang- en sluitwerk om voor meer stevigheid te zorgen. Een inbraakwerende deur laten installeren is echter nog beter!

 

 

Veiligheidsklassen

Om in aanmerking te komen voor het Europees veiligheidscertificaat (EN 1627) moeten inbraakwerende deuren voldoen aan de nodige veiligheidseisen. Er zijn zes weerstandsklassen (1 t/m 6). Voor particulier gebruik volstaat het om deuren van veiligheidsklasse 2 t/m 4 te gebruiken.

 

Prijs van een inbraakwerende deur

De prijs van een inbraakwerende deur hangt af van de veiligheidsklasse en de materiaalsoort. Dit kan zijn: hout, staal, pvc of aluminium (of een combinatie hiervan). Gemiddeld genomen moet je rekening houden met een kostprijs van € 1500 tot € 2000 voor een standaard inbraakwerende deur (inclusief BTW en installatie).

Vraag hier vrijblijvende prijzen op maat van uw project aan bij gespecialiseerde aannemers.

 

Financiële ondersteuningen voor inbraakwerende maatregelen

Vroeger kon je rekenen op een belastingvermindering voor het nemen van inbraakwerende maatregelen, maar deze regeling is intussen afgeschaft. Voor renovatiewerken in privéwoningen ouder dan 10 jaar geldt wel een btw-verlaging: je betaalt dan slechts 6% btw in plaats van 21% voor het plaatsen van een alarmsysteem.

In heel wat gemeenten zijn er nog premies te verkrijgen voor het installeren van een alarmsysteem of andere inbraakwerende maatregelen. Je contacteert best jouw gemeente om te ontdekken of er subsidies beschikbaar zijn en wat de voorwaarden zijn.

 

De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers

Het overgrote deel van de inbraken wordt gedaan door gelegenheidsinbrekers. Ze lopen in een wijk de straten door en zoeken woningen uit die een gemakkelijke prooi zijn. Wanneer een woning voorzien is van inbraakwerend hang- en sluitwerk, zullen inbrekers deze snel met rust laten en het een deur verder gaan proberen. Een gelegenheidsinbreker wil immers zo snel mogelijk binnen zijn.

 

Demotiveren is het sleutelwoord!

Hoe langer je een inbreker ophoudt tijdens zijn ‘werk’, des te groter de kans dat hij de benen neemt. Statistieken tonen aan dat de meeste inbrekers tussen de 10 à 20 seconden nodig hebben om een standaard deur (zonder inbraakwerend hang- en sluitwerk) te openen. Bij een deur die beveiligd is met speciaal hang- en sluitwerk kan die tijd al oplopen tot meer dan drie minuten. Het merendeel van de inbrekers wil geen drie minuten bezig zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste inbrekers die na drie minuten nog niet binnen zijn, ernstig gedemotiveerd raken om vervolgens op zoek te gaan naar een makkelijker doelwit.

 

Inbraakwerende sloten

Eén van de beste maatregelen die je kan nemen om inbraak te voorkomen, is het installeren van veilig hang- en sluitwerk. Zo is veilig deurbeslag van groot belang. Hiermee scherm je de cilinder af, waardoor deze niet meer kan worden afgebroken. De cilinder zelf moet ook sterk genoeg zijn. Verder kan je met stalen anti-inbraakstrips voorkomen dat een koevoet of schroevendraaier tussen de deur en het kozijn wordt gezet. Al deze maatregelen samen zijn uiterst effectief in het weren van inbrekers.

 

Keurmerk SKG voor inbraakwerende sloten

Het meest voorkomende keurmerk voor inbraakvertragende sloten is het SKG keurmerk. Je vind het op onder meer hang- en sluitwerk. SKG staat voor: Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG kent een drie sterren kwalificering voor inbraakwerende sloten.

* (3 minuten inbraak vertragend)
** (5 minuten inbraak vertragend)
*** (10 minuten inbraak vertragend)

 

 
Inbraakbeveiliging nodig?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
gepantserde deuren voordeur
Gepantserde deuren: prijzen en mogelijkheden
steellook ramen in zwart
Steellook ramen
pvc of aluminium ramen
Pvc of aluminium ramen kiezen?
ramen plaatsers vergelijken
Ramen plaatsers vergelijken
voordeur prijs per materiaal
Voordeur prijs: overzicht per materiaal
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
dubbel glas
Dubbel glas: info & prijzen
enkel glas vervangen
Glas vervangen raam